• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Ze staré kabelky nový originál

17.7.2018, 09:17

Nebaví vás už vaše stará kabelka, ale přitom ještě není nijak poničená a dala by se nosit dál? Máte dvě možnosti. Odložte ji na chvíli do svého šatníku, noste jinou a za pár měsíců se k ní vraťte nebo ji teď hned proměňte v jinou krásku. To se vám povede velmi snadno. Jak na to?

Kabelku nejprve vyčistěte

Aby kabelka vypadala jako nová, musíte ji nejprve zbavit všech nečistot. Pokud je vaše taška kožená, koženková nebo je vyrobena z jiného otíratelného materiálu, vezměte do ruky speciální čistící prostředek s hadříkem a nejprve kabelku zbavte mastných skvrn a šmouh. Kabelka půjde vyčistit i s pomocí antibakteriálního gelu. Čistěte ji ideálně vatovým tampónkem. Pokud je vaše kabelka vyrobena z textilního materiálu, zřejmě její vzhled jen tak hadříkem neobnovíte. Budete muset pravděpodobně použít trochu pracího prášku a skvrny z kabelky vymýt. Takto si musíte poradit i při čištění interiéru kabelky. Pokud však taška výrazné vnitřní znečištění nevykazuje, bude lepší, když ji mýt vůbec nebudete, mohla by se akorát poškodit. Když kabelku vyčistíte, nezapomeňte ji impregnovat, zamezíte tak dalšímu znečištění. A podpoříte nepromokavost materiálu. 

Přidejte doplněk

Strohá jednoduchá kabelka nikdy nezaujme tak jako ta ozdobená. Kabelku můžete zkrášlit hned několika způsoby. Jedna možnost je přidat na ni šátek. Pomocí něho snadno zakryjete taky neodstraněnou skvrnu nebo odřeninu na kabelce. Šátek nemusí s vaší kabelkou ladit. K béžové tašce si klidně můžete vybrat sytě růžový šátek, který podpoří její originální vizáž. Šátek se nejčastěji uvazuje na přední stranu, za ucho kabelky, připevnit ho však můžete na jakékoliv místo. Nezůstávejte jen u uzlíku, zkrášlete kabelku třeba mašlí.

Kromě šátku můžete na kabelku připnout taky všelijaké ozdoby. Jistě seženete šperky primárně určené na vyzdobení kabelky, avšak můžete si poradit i se svou výbavou. Vlastníte šperk, například náhrdelník, který již nenosíte, ale zase vám je líto se ho zbavit? Co takhle kdyby zdobil vaši kabelku? Náhrdelník uchyťte na ucha kabelky a zavěste ho mezi ně. Pokud je moc dlouhý, přehněte ho na polovinu nebo jej ručně zkraťte. Na vaší kabelce jistě bude vypadat dobře i jiná ozdoba. Vyzkoušejte oblíbené přívěsky na kabelky ve tvaru srdce nebo korálkové visací dekorace. 

Kabelku můžete ozdobit taky s pomocí různých kamínků. S tímto zdobením budete mít větší práci, neboť na tašku musíte kamínek po kamínku nažehlit či nalepit. Její finální look ale jistě bude stát za to. Vytvořte si papírové šablony vzorů nebo kamínky lepte tak, jak vás napadne. Oba designy budou určitě vypadat moc hezky.

Další možnost, jak ozdobit kabelku, tvoří nášivky či nažehlovačky. Hodně záleží na tom, jakou kabelku jimi chcete zdobit, ne ke každé tašce se totiž tato dekorace hodí. Na koženou kabelku navíc toto zpestření jen těžko přichytíte.

Nový trend v podobě jiného popruhu

Nezaujala vás ani jedna z možností ozdob? Pak vyzkoušejte zcela nový módní hit, který spočívá ve výměně popruhu crossbody u kabelky. Nosíte černou tašku přes rameno, která by potřebovala dodat šťávu? Přidejte k ní popruh crossbody z úplně jiné kabelky. Může být barvy růžové, bílé nebo úplně jiné, to je na vás. Dlouhé ucho navíc jistě zvládnete ještě vyšperkovat již zmíněnými kamínky. Jednoduchá výměna popruhů udělá z kabelky úplně jiný módní unikát.